VI VÄLJER EKOLOGISK ODLING OCH KOSMETIK

För att kunna använda alla naturens fördelar måste vi först bevara den. Det är den definierande principen som styr ekologiskt jordbruk – en metod för produktion som respekterar den biologiska mångfalden, jorden, luften och vattenkvaliteten och i slutändan människan och djurlivet.

 Vi väljer ekologisk odling och stöttar därmed produktionsmetoder som inte använder genetiskt modifierade organismer (GMO), kemiska gödningsmedel och syntetiska bekämpningsmedel . Detta uppmuntrar ett odlingssätt som förlitar sig på naturliga och traditionella metoder, som användning av skadeinsekter eller kompostering.


Och det som är bra för vår jord är bra för kroppen. Alla våra produkter är därför certifierade COSMOS Organic av Ecocert Greenlife enligt COSMOS-standarden. Det garanterar att minst 95 procent av ingredienserna är av naturligt ursprung och att minst 20 procent* av den totala produkten är ekologiskt framställd. Certifieringen innebär att de inte innehåller syntetiska parfymer, färgämnen, parabener, silikon, alkohol eller mineralolja.

 

* 10 procent för produkter som sköljs ur.

 

På N.A.E anser vi att de mest effektiva behandlingarna för välbefinnande kommer från naturen. Det är därför våra hudvårdskollektioner hyllar vår långa italienska tradition av örtbaserade naturläkemedel: en kunskap som har förts vidare från generation till generation.

Vi har därför valt växter, blommor och frukter som har varit kända sedan urminnes tider för sina värdefulla egenskaper de har på huden. Timjan har länge använts för sina aromatiska och antiseptiska egenskaper, fikon har antiinflammatorisk och lugnande effekt och aloe vera reparerar, lindrar och återfuktar.


Även om örtmedicin har funnits länge har kunskapen utvecklats med tiden om vilka ingredienser som är aktiva och det bästa sättet att kombinera dem. Syftet med N.A.E. är att förena de här gamla kunskaperna med moderna tekniker.

 


BLI INSPIRERAD AV VÅR VÄRLD