NATURAL & ORGANIC

ingredienser

Våra formulas är passionerat utvecklade med en unik blandning av ekologiska ingredienser med inspiration från örtläkekonsten.

Ekologiska ingredienser

• rosmarin timjan fikon • hibiskusblomman apelsinblomma • aloe vera • salvia • mynta• olivolja •

med naturliga ingredienser

Rosmarin

Rosmarin var en hemlig planta sedan romartiden och användes som en allmän tonic.  Används i kosmetik både för hud och hår för sina renande och tonande egenskaper. Rosmarin hjälper även huden att återuppliva sig själv.

med naturliga ingredienser

Timjan

Timjan är rik på oljor och har länge använts för sina aromatiska och anticeptiska egenskaper. I kosmetik är timjan känt för att bekämpa bakterier, rensa huden och reglera talgproduktionen. 

med naturliga ingredienser

Fikon

Fikon har ansetts vara den mest antika frukten och användes traditionellt för sina anti-inflammatoriska och lugnande egenskaper.  Fikon är känt inom kosmetik för sina återfuktande egenskaper och för att skydda mot fria radikaler.

med naturliga ingredienser

Hibiskus

Hibiskusblomman har varit känd sedan antiken för sina medicinska antioxidanta egenskaper. Hibiskus används ofta inom kosmetik för sina kraftfullt återfuktande egenskaper.

med naturliga ingredienser

Apelsinblomma

Ekologisk apelsinblomma används i hudvård för känslig hud för sina mjukgörande och lugnande egenskaper för den mest krävande huden.

med naturliga ingredienser

Aloe vera

Aloe vera har använts i över 5000 år för sina terapeutiska och kosmetiska egenskaper, speciellt för sin starkt helande kraft.  Aloe vera passar främst känslig hud för sina anti-inflammatoriska, helande och återfuktande egenskaper.

Salvia

Salvia är rik på antiinflammatoriska, sammandragande och bakteriedödande egenskaper. Salvia används ofta för att behandla hårbottenförhållanden som mjäll, eksem och dermatit.

Mynta

Mynta är rik på mentol, som vanligtvis används i kosmetika för att fräscha upp hårbotten och skydda mot mjäll. Med sina uppfriskande och kylande egenskaper kan det hjälpa till att hålla håret rent och friskt hela dagen.

Olivolja

Olivträd har odlats i århundraden och har alltid använts för att förebygga eller läka vissa sjukdomar. Alla delar av trädet är användbara: frukten, bladet, blomman och barken. I antika Grekland, behandlade preparat bestående av blad och olivolja många olika slags inflammationer.